Service

Nintendo 64 Styrspaks / joystickbyte

Nintendo 64:an är en riktigt stabil och tålig maskin. De kontakter (connectors) som suttit i Nintendo 8bit och Super Nintendo som efter ett tag slutade fungera så man var tvungen att blåsa i spelen, sitter inte i Nintendo 64:an. 

Det enda som egentligen tar stryk är den analoga styrspaken i handkontrollen. Denna tappar sin spänst och vissa av plastdelarna i den nöts ner vilket skapar ett fint plastdamm som ytterligare förstör styrspaken. Tursamt nog är det riktigt enkelt att byta denna.

Det finns 2 olika versioner av styrspak / joystick att köpa idag.

Den ena är av orginaltyp och efterliknar den som sitter i Nintendo 64:an. Viktigt att tänka på att denna har samma kvaliteer och brister som orginalet, men spelkänslan är den mest naturtrogna.

Idag finns det även en gamecube-liknande styrspak man kan sätta i sin Nintendo 64 Handkontroll. Denna är i det närmsta outslitbar, men har en annan mer exakt precision. Det kan därför var olika lätt eller svårt att spela olika spel med denna. Ex vis Goldeneye och liknande blir annorlunda då denna spak är mycket känsligare och har kortare "slag" dvs hur långt man kan dra spaken fysiskt från ena hållet till den andra. Andra spel som Smash Bros är klockrena, då det går fort att gå från fullt utslag åt ena hållet till det andra.

Klicka här för Guide för enkelt byte av styrspak (PDF / WORD):

Du behöver en stjärnskruvmejsel och en av dessa styrspakar, så är det bytt på 15minuter

Styrspak för handkontroll N64

Joystick Orginal Nintendo 64

Joystick N64

Styrspak Gamecube-typ Nintendo 64

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>